»Kad sretneš stranca, ne pitaj nikada ko je i odakle je. Pusti ga samo da zapjeva ili zasvira i sve će ti se samo kazati. Ako mu jezik ne možeš razumjeti, njegovo pjevanje i svirku uvijek ćeš razumjeti.«
 
U KD Brdo tradicionalnu pjesmu sa svojim radom čuvaju čak 4 sekcije. Prva je sa radom počela Starija muška pjevačka grupa, koja spontano radi već skoro pa od samog osnivanja društva. Zajedničkim druženjem i radom postoje i razveseljavaju nas tradicionalnim zvucima već dugi niz godina. Uspjeli su svoje znanje čak i da prenesu na mlađe momke, koji su, oduševljeni radom starijih, osnovali pjevačku grupu Krajiški momci. 
 
Prateći svoje muževe, braću i prijatelje, žene u KD Brdo su odlućile početi sa radom i od zaborava sačuvati ženske pjesme svojih rodnih krajeva. Starija ženska pjevačka grupa takođe uspješno radi već više od 10 godina. 
 

KRAJIŠKI MOMCI

Vođeni željom starijih da se sačuvaju naljepše arije naše djedovine, a željom i jakom voljom grupe mladića da upjevaju i slože svoje glasove osnovali su pjevačku grupu i dali sebi ime »Krajiški momci«. Grupa je nastala 2004 godine u sastavu od šest momaka: Milenko Praća, Miodrag Kondić, Danijel Regojević, Dejan Bodiroža, Goran Čiča i Dejan Krejić. Ubjedjeni da su na pravom putu, nastavili su sa radom i sve ukupno podigli na još  veći nivo. Nivo gdje su i najmanji detalji u pjesmi postali jako bitni, a i scensko predstavljanje svake nošnje koju nose sa odgovornošću i ponosom.
Trenutni sastav grupe je izmijenjen jer svi osim Dejana Krejića se trenutno bave svojim podmladkom, novoosnovanim porodicama. Isto tako se podmladila i pjevačka grupa Krajiški momci koja nije prekidala svoj rad. Trenutno grupu čine: Vlado Savić, Dejan Krejić, Dejan Jović, Bojan Stupar, Stefan Samardžić, Zoran Milijanović i Simo Đaković.
 

BRĐANKE

Ženska pevačka grupa »Brđanke« neformalno radi i postoji več dugi niz godina. Spontano grupa je rasla i iz godine u godinu napredovala. Kroz rad sa grupom pokazalo se, da devojke imaju mnogo urođenog talenta, da prvenstveno vole pesmu, da vole da stanu jedna pored druge i da zapevaju iz sva glasa. Kako je folklorna grupa našeg društva napredovala, tako su napredovale i devojke u pesmi. Ljubav do pesme iz dana u dan je rasla, i iz nje porodila se ideja da snime svoj album prvenac, koji je naišao na mnoge simpatije.